X

    Rook Piercing

    117 stilarter fundet

    Rook Piercing 

    Skapades på 1990-talet av Erik Dakota och är en piercing som placeras ovanför det ställe där en tragus piercing normalt är placerad. Till skillnad från andra öronpiercings har Rook Piercingen inte en framsida och baksida, men sitter på samma sätt som exempelvis en navelpiercing. Piercingen beskrevs först i Body Play and Modern Primitives Quarterly tidskriften, tillsammans med andra piercings som Industrial piercingen. 

    Hur utförs en Rook Piercing 

    Den kan utföras på flera olika sätt, och metoden beror i hög grad på den enskilde piercers preferenser. Det kan göras med en tång eller en mottagningsrör, men de flesta piercarna föredrar att göra den frihand. 

    Först desinficeras området, och sedan kommer man, i samråd med kundens önskemål, välja var den ska placeras. Området är dock begränsat, eftersom anatomin sällan tillåter många platser, och därför kommer piercaren oftast att bestämma den mest optimala placeringen. 

    När området är rengjort och markeringen är satt kommer piercaren att föra nålen genom vävnaden. Vissa föredrar att göra det uppifrån och ned, men de flesta gör det uppifrån och ned, eftersom det ger bättre synlighet från den positionen. 

    När nålen har passerat igenom kommer den att ersättas med smycket som ska sitta i piercingen. Det underlättar processen om man använder speciella nålar, som en connector-nål eller en nål med kateter, eftersom smycket kan fästas på nålen. 

    Smärta är subjektiv, men de flesta beskriver piercingen som att den ligger högt på smärtskalan, vilket ofta är fallet med broskpiercings.

    Vilka smycken kan man använda till en Rook Piercing 

    Det vanligaste är böjda stavar eller piercingringar, men andra smycken kan också användas. En böjd stav passar mycket bra på grund av dess form, eftersom den följer örats anatomi och därför inte utsätter vävnaden för tryck. Vissa använder en rak stav, men det kan ofta leda till problem och för mycket tryck på området, eftersom den inte passar korrekt i formen. 

    När du väljer storlek ska du mäta avståndet mellan de två hålen och lägga till 0,5 - 1,0 mm på längden, och det gäller både barbell och piercingringar. Vanligtvis är den perfekta längden / diametern 6 - 8 mm. 

    Trådtjockleken är nästan alltid 1,2 mm, men vissa föredrar tunnare eller tjockare smycken. Var dock uppmärksam på att mycket tunna smycken under 1,0 mm tenderar att skära i huden och kan därför leda till att de stöts bort.

    Det är viktigt att piercingen är helt läkt innan du byter smycke första gången, och det kan ofta ta 6 - 12 månader. Om du byter smycket för snabbt kan det leda till komplikationer som infektion, irritation och liknande. 

    Smycket bör endast bytas tidigare om det inte kan undvikas och alltid i samråd med din piercer. 

    Hur ska man rengöra sin Rook 

    Öronpiercings i broskvävnad har en lång läktid och är oftare förenade med komplikationer än andra piercings. Det beror på att broskvävnad är mycket lite elastisk och har mindre blodförsörjning än andra delar av kroppen. Samtidigt läker broskvävnad i flera lager och i olika takt. 

    Därför är det extremt viktigt att rengöra din piercing korrekt och hela tiden vara uppmärksam på eventuella komplikationer. 

    De viktigaste sakerna är:

    Att hålla piercingen fri från torkad sårsekret, eftersom det kan blockera utloppet och därmed förhindra att piercingen kan dränera sårvätska från området. Om sårvätskan inte kan komma ut kommer den att samlas i lymfkärlen och orsaka svullnad, ömhet och rodnad. 

    Att rengöra din piercing morgon och kväll med isotonisk saltlösning eller liknande godkända produkter så länge den är röd, öm och svullen. God hygien är avgörande för en hälsosam piercing, så det är mycket viktigt att hålla den ren. 

    Att undvika främmande bakterier från dina händer, din sängkläder, dina hörlurar, osv. Din nya piercing är ett öppet sår och bör behandlas därefter, så undvik att röra den med smutsiga händer, osv.

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.