X

  Stretching

  59 stilarter fundet

  Filtrera efter:

  Stretching – och lite om hur man gör det säkert!

  Vad är stretchpiercing?

  En stretchpiercing (även känd som mätning) är en typ av kroppsutsmyckning som innebär att man gradvis utökar en befintlig piercing för att uppnå en större öppning. Detta uppnås genom att gradvis föra in ett större smycke, vilket sträcker ut vävnaden i piercingen och vidgar hålet med tiden.

   

  Här ska jag ge dig en kort genomgång av hur processen ska vara när du ska sträcka på öronen. Observera att denna guide gäller örsnibbar och inte andra piercingar, då det kan variera vilka metoder som är bäst i förhållande till de olika piercingarna. Guiden är endast vägledande, och bygger på de mest accepterade metoderna för stretching, men därför kommer du fortfarande att kunna hitta piercers som har en annan uppfattning än denna.

   

  Guide till hur du stretchar din piercing:

  1.Först och främst måste du ha en piercing i örat som utgör utgångspunkten för stretchen. Det är viktigt att örat får läka ordentligt innan du börjar sträcka på det själv. En bra tumregel är att vänta 2-3 gånger så länge som piercingen tar att läka innan du börjar expandera. På så sätt ser du till att kroppen hinner bilda en ordentlig struktur runt hålet innan det expanderar. Men du kan också gå till en professionell piercer och låta dem sträcka på örat från början. En Piercer använder ofta en större nål, en stans eller en avsmalning för att skapa en sträcka av en viss storlek direkt. Kom ihåg att detta endast bör göras av en professionell piercer som vet exakt hur långt örat kan sträckas första gången.

  2. Efter detta måste du börja expandera hålet i örat. Här rekommenderar vi att du använder en Steel Taper , eftersom den inte absorberar sårvätska och bakterier. Men du kan också använda andra material, som glas. Akryl och silikon ska endast användas i de fall du för avsmalningen genom örat en gång och sedan sätter in ett smycke direkt efteråt. Vi rekommenderar dock alltid de förstnämnda materialen.

  Det finns i princip två sätt att använda en avsmalning;

  Snabb stretch, där du passerar avsmalningen en gång och sedan sätter du in smycket.

  Långsam stretch, där avsmalningen sitter i örat som ett smycke och sakta trycks längre och längre in tills den är hela vägen igenom (oftast en process som pågår under några veckor). Den långsamma vägen är helt klart minst smärtsam, men återigen måste det betonas att denna metod endast bör göras med en stål- eller glaskona.

  3. Sträck aldrig för snabbt! Åtminstone bör det inte finnas någon stretching förrän den tidigare storleken har läkt. En bra tumregel är att det ska vara 1-2 månader mellan storlekarna 0-8 mm, 2-3 månader mellan storlekarna 8-16 mm. och ca 3 månader mellan storlekar över 16 mm.

  Tänk alltid på att bara gå upp en storlek per tid, t.ex. från 2 mm. till 3 mm. etc. Man kan undra att det finns storlekar som inte finns – t.ex. 7 mm., men det beror på att smyckena är gjorda enligt American Gauge-systemet. Det är ett lite annorlunda mätsystem än det millimetersystem vi använder här. Däremot kan du enkelt följa de storlekar vi har utan problem, t.ex. från 6 mm. till 8 mm. etc.

  4. Använd alltid någon form av smörjning när du stretchar, det underlättar processen mycket. En taper blir ofta slät i sig, men det hjälper alltid att smörja in med en gel som såklart även finns här på piercingfabriken. Om du inte har gel tillgänglig kan något så enkelt som vatten också användas, men det är inte riktigt lika effektivt som en gel.

  5. Håll dina öron rena, särskilt under läkningsprocessen. Många upplever att öronen luktar när de sträcker sig, det beror på bakterier och döda hudceller från hålet. Smycken gjorda av trä och silikon absorberar just dessa saker och därför kan du med fördel byta till t.ex. stål, om detta är ett problem du upplever. Du är välkommen att ta ut dina pluggar eller tunnlar då och då för att rengöra dem, eftersom det ofta säkerställer god hygien. Själva örat rengörs bäst med varmt saltvatten, som görs genom att sätta en 1/2 tsk. havssalt i ett glas och häll sedan kokande vatten över det. Det är viktigt att blandningen används när den är riktigt varm.

  Det här var en kort guide om hur du sträcker ut öronen. Om du har frågor som inte har besvarats i ovanstående avsnitt kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Du kan skicka ett e-postmeddelande till info@pier cingfabrikken.dk. Vi har alltid en piercer redo att svara på alla frågor.

  Ha kul att stretcha!!!

  Avslutningsvis är det viktigt för oss att påpeka att denna guide är vägledande och inte ersätter att gå till en professionell piercer för råd och vägledning.

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.