X

  Stretching

  Filtrera efter:

  Stretching - och lite om hur du gör det säkert!

  Vad är stretch-piercing?

  En stretch-piercing (även känd som gauging) är en typ av kroppssmyckning som innebär gradvis utvidgning av en befintlig piercing för att uppnå en större öppning. Detta uppnås genom att gradvis sätta in en större smycke som sträcker vävnaden i piercingen och utvidgar hålet över tid.

  Här ger jag dig en kort översikt över hur processen bör vara när du sträcker dina öron. Observera att denna guide gäller örsnibbar och inte andra piercinger, eftersom de olika piercingarna kan kräva olika metoder. Guiden är endast vägledande och bygger på de mest accepterade metoderna för stretching, men det kan fortfarande finnas piercers som har en annan uppfattning än denna.

  Guide till hur du stretchar din piercing:

  1. Först och främst behöver du ha en piercing i örat som utgångspunkt för stretching. Det är viktigt att ge örat tillräcklig tid att läka ordentligt innan du börjar stretcha det själv. En bra tumregel är att vänta 2-3 gånger så lång tid som piercingen tar att läka innan du börjar vidga den. På så sätt säkerställer du att kroppen får tid att skapa en ordentlig struktur runt hålet innan det utvidgas. Du kan också gå till en professionell piercer och låta dem utföra stretchingen från början. En piercer använder ofta en större nål, en punch eller en taper för att skapa en viss storlek på stretchingen från början. Kom ihåg att detta endast bör göras av en professionell piercer som vet exakt hur långt örat kan sträckas första gången.

  2. Därefter börjar du att vidga hålet i örat. Här rekommenderar vi att du använder en Taper i Stål eftersom den inte absorberar sårsekret och bakterier. Du kan dock också använda andra material som glas. Akryl och silikon bör endast användas om du för in tapern en gång och sedan sätter i ett smycke direkt efteråt. Men vi rekommenderar alltid de förstnämnda materialen.

  Det finns i grund och botten två sätt att använda en taper på:

  Snabb stretching, där du för in tapern en gång och sätter i smycket direkt.

  Långsam stretching, där tapern sitter i örat som ett smycke och långsamt skjuts längre och längre in tills den har passerat helt (vanligtvis en process som pågår under några veckor). Den långsamma metoden är klart den minst smärtsamma, men det bör återigen betonas att denna metod endast bör utföras med en taper i stål eller glas.

  3. Sträck aldrig för snabbt! Det bör som ett minimum inte sträckas innan den tidigare storleken har läkt. En bra tumregel är att vänta 1-2 månader mellan storlekarna 0-8 mm, 2-3 månader mellan storlekarna 8-16 mm och cirka 3 månader mellan storlekar över 16 mm.

  Kom alltid ihåg att bara öka en storlek åt gången, t.ex. från 2 mm till 3 mm osv. Du kanske undrar varför det finns storlekar som inte existerar, t.ex. 7 mm, men det beror på att smyckena tillverkas enligt det amerikanska Gauge-systemet. Det är ett något annorlunda mätsystem än det millimetersystem vi använder här. Du kan dock följa de storlekar vi har utan problem, t.ex. från 6 mm till 8 mm osv.

  4. Använd alltid någon form av smörjmedel när du stretchar, det underlättar processen mycket. En taper är oftast slät i sig själv, men det hjälper alltid att smörja med en gel, som självklart också finns här på piercingfabrikken. Om du inte har gel tillgänglig kan även något så enkelt som vatten användas, men det är inte lika effektivt som en gel.

  5. Håll dina öron rena, särskilt under läkningsperioden. Många upplever att deras öron luktar när de stretchar. Detta beror på bakterier och döda hudceller från hålet. Särskilt smycken av trä och silikon absorberar dessa ämnen, så du kan med fördel byta till exempelvis stål om du upplever detta problem. Du kan också ta ut dina plugs eller tunnels ibland för att rengöra dem, eftersom det ofta bidrar till god hygien. Rengör själva örat bäst med varmt saltvatten, som du gör genom att tillsätta en halv tesked havssalt i ett glas och sedan hälla kokande vatten över det. Det är viktigt att använda blandningen när den är riktigt varm.

  Detta var en kort guide om hur du stretchar dina öron. Om du har frågor som inte har besvarats i de ovanstående avsnitten kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Du kan skicka oss ett e-postmeddelande på info@piercingfabrikken.dk. Vi har alltid en piercer tillgänglig som kan svara på eventuella frågor.

  Lycka till med stretchingen!!!

  Avslutningsvis är det viktigt för oss att poängtera att denna guide är vägledande och inte ersätter att ta hjälp av en professionell piercer för rådgivning.

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.