X

    Näspiercing

    Näspiercing Smycken

    Är en av världens äldsta piercingar, den kan faktiskt dateras tillbaka till de gamla indianstammarna. I vår del av världen vann det rejält inslag i slutet av 80-talet. En näspiercing kan vara både den traditionella piercingen i näsvingen, men även septumpiercing, öronpiercing m.m.

    En piercing i näsvingen verkar ofarlig, men kan faktiskt ta lång tid att läka. Detta beror på att det finns i broskvävnad, som är känd för långsam läkning och många infektioner. Det beror främst på att brosket inte har någon blodtillförsel i sig utan får näring av blodet i huden som löper ovanpå brosket. Ju större blodflödet är i området där piercingen görs, desto snabbare läker den. Av samma anledning läker piercingar som tungpiercingar och läpppiercingar betydligt snabbare än näspiercingar.

    Kom därför ihåg:

    - att få det gjort professionellt av en skicklig piercer, och undvika att för all del att få det inskjutet med en öronpistol.

    Hur man gör en näspiercing

    En korrekt piercing görs bäst av en professionell piercer. Piercingen görs korrekt genom att piercer i samråd med kunden bestämmer var nässmyckena ska placeras. Området på näsan desinficeras sedan och en prick placeras för att indikera den slutliga platsen. För en näspiercing används en 16 G nål för utförande, sedan sätts det aktuella nässmycken in. Om nosring, nossticka eller nosskruv väljs är upp till kunden. Efter att nässmyckena är insatta masserar piercer området runt smycket med steariska bomullspinne för att få tillbaka brosket på plats – på så sätt försöker man undvika irritationsbulor och ett för stort ärr runt piercingsmyckena.

    Din piercing kan dekoreras med många olika typer av smyckesdesign, till exempel nässkruv, nässtift,näsringar eller till och med labret. För en septumpiercing väljer många att använda en hästsko eller en klotring, men andra typer av smycken kan också användas. Till exempel kan du välja att använda Piercing ringar, segment ring, böjd stav eller rak stav.

    Du kan välja att stretcha din piercing, men kom ihåg att gå mycket försiktigt fram, eftersom näsbrosket är mycket ömtåligt. Om du stretchar för snabbt kan du riskera ärrbildning runt piercingen.

    Du bör vanligtvis använda en nässkruv som är 0,8 eller 1,0 mm tjock i tråden - smyckets längd är standard. Du kan också använda en nässtift, men var medveten om att detta smycke endast lämpar sig för en fullt läkt piercing.

    Piercing i Näseflöjet

    En piercing i näseflöjet är placerad på den yttre kanten av näsborren istället för mitt i näsborren som en traditionell näspiercing. Det finns ingen fast regel för vilken sida av näsan man bör få en piercing på, det är upp till varje individ att bestämma vilken sida som passar dem bäst.

    Möjliga problem med din näspiercing

    Piercingen kan ta lång tid att läka och det är viktigt att låta startsmycket sitta tills piercingen är helt läkt. Ett för snabbt byte kan ofta leda till ökad irritation och därmed ärrbildning. Vi rekommenderar att du använder material som titan, kirurgiskt stål eller PTFE så länge din piercing fortfarande läker. När din piercing är helt läkt kan du använda nästan alla material, men var försiktig med titansk och guldpläterade produkter om du har nickelallergi.

    Om du är osäker på något gällande din piercing är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för ytterligare information.

    Problem med piercingar i näsan

    Piercingen kan ta lång tid att läka och det är viktigt att du låter det första smycket sitta kvar tills piercingen har läkt klart. Att byta för snabbt kan ofta resultera i ökad irritation och därför ärrbildning. Vi rekommenderar att material som t.ex. titan, kirurgiskt stål eller PTFE så länge din piercing fortfarande läker. När din piercing är helt läkt kan du använda i stort sett vilket material som helst, men var försiktig med titan och guldpläterade produkter om du lider av nickelallergi.

    Om du är osäker på din piercing är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för mer information.

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.