X

  Navelpiercing smycken

  262 stilarter fundet

  NAVELPIERCING


  Historien om navelpiercing går tillbaka i tiden med rötter i olika kulturer runt om i världen. I västvärlden började navelpiercingar bli populära på 1900-talet och ökade i popularitet under 1990- och 2000-talen. Trots att den har funnits i hundratals år – och ofta tidigare var en symbol för erotik, blev den verkligen känd efter att till exempel Naomi Campbell poserade på catwalken med en ny piercing i naveln, eller när Alicia Silverstone poserade. med en navelpiercing i en Aerosmith-video på MTV. Det var dock inte bara kvinnliga kändisar som bar dessa piercingar. Män som Lenny Kravitz har också haft en navelpiercing i många år, och det visar att denna piercing inte bara är förbehållen kvinnor.

  NAVELPIERCING SMYCKE


  Det finns flera typer av smycken som kan användas till en navelpiercing, beroende på personlig stil och inte minst hur gammal din navelpiercing är. Här är en liten guide till piercingar du kan använda, samt en förklaring på vilket spö som är bäst för din piercing.

  VILKA MATERIAL ÄR BÄST FÖR EN NAVELPIERCING?


  Det krävs faktiskt mycket kunskap för att välja rätt material till din navelpiercing och valet beror mycket på vilket stadium din piercing befinner sig i och inte minst din egen situation. Om du lider av nickelallergi är det såklart viktigt att hålla sig till en stav utan nickel, som titan. Piercingsmycken är en stor industri och de flesta smycken tillverkas i kirurgiskt stål, men vad ska man välja?

  TITANIUM NAVEL SMYCKE


  Är perfekt för dig som är orolig för nickelallergi. Den kan anodiseras (färgas) i en fin färg utan att det påverkar säkerheten. Det är viktigt att du väljer smycken som är implantatgodkända (Ti6Al4V ELI). Till exempel ASTM F-136, ASTM F-1295, ISO 5832-3 eller ASTM F-67 när den ska användas i din nya piercing. Se våra navelpiercingar i titan här

  KIRURGISKA STÅL NAVELSMYCKE


  Kirurgiskt stål, även känt som rostfritt stål, är vanligtvis tillverkat av olika legeringar. Många av dem används för navelpiercingsmycken, men endast ett fåtal specifika varianter är säkra att använda, såsom ASTM F-138, ISO 5832-1 eller 10993 - (6,10 eller 11). EU har skapat ett gemensamt nickeldirektiv som slår fast att kirurgiskt stål avsett för långtidsanvändning får släppa max 0,2 µg nickel/cm²/vecka, och detta överensstämmer med våra varianter av kirurgiskt stål.

  NAVELPIERCING I ÄKTA GULD


  Navelpiercingssmycken i äkta guld kan göras i olika karat, vilket hänvisar till guldets renhet. Karat är en måttenhet som anger hur mycket guldet är blandat med andra metaller. Ju högre karat, desto högre andel äkta guld i smycket.

  • 24 karat (24K) är den renaste formen, som innehåller 99,9% rent guld. 24K guld är inte lämplig för navelpiercingar då den är väldigt mjuk och går därför snabbt sönder.
  • 18 Karat (18K) Består av 75 % rent guld och 25 % andra metaller, som koppar eller silver. 18K har en fin balans mellan renhet och styrka, och kan därför enkelt användas i din navelpiercing.
  • 14 Karat (14K) Består av 58,3 % rent guld och 41,7 % andra metaller, som koppar eller silver. 14K guld har en högre styrka än 18K och är dessutom billigare.
  • 10 Karat (10K) Består av 41,7 % rent guld och 58,3 % andra metaller, som koppar eller silver.

   

  Alternativa navelpiercings material

  Niob är mycket allergivänligt, men har inget implantatgodkännande. Detta material är säkert att använda i en läkande navelpiercing, och är godkänt för att sitta kvar i kroppen under lång tid.

  Platina är ett mycket bra material att använda för kroppen, men används sällan då det är ett extremt dyrt material, och samtidigt svårt att arbeta med.

  Akryl är hårdplastmaterial som kan användas om man vill ha ett lätt smycke som inte innehåller nickel. Det är billigt och det kan designas på många olika sätt. Akryl är mindre hållbart och kan absorbera kroppsvätskor och färg och ska därför aldrig användas i en ny piercing, eller i en piercing som är röd, öm och svullen.

  PTFE är en allergivänlig produkt som kan fås både med och utan hängen. Den är vanligtvis längre än 10 mm och därför idealisk om du vill behålla din navelpiercing under graviditeten. Denna stav är ofta lång och vacker och kan dekoreras med en liten stenkula.

  NAVELPIERCINGS


  Det finns många mönster du kan använda för att dekorera din piercing, och fler och fler alternativ läggs till hela tiden. Tänk på att du inte får byta en healing piercing, och att standardmåttet för en navelpiercingsticka är 10 mm.

  Böjd stång/Curved barbell

  Är den vanligaste typen av piercing för navelpiercingar och den design som används för att göra piercingen. Det finns olika varianter, som smycken med stenar osv.

  NAVELPIERCING SMYCKE MED HÄNGE


  Ett navelsmycke med hänge är supersnyggt, men samtidigt också en stil som bara ska användas i en helt läkt navelpiercing. Smyckena med hängen är tyngre och kan ge ett snett drag på en läkande navelpiercing, och i vissa fall resultera i irritation och utstötning. Det finns många olika hängen såsom hängen med hjärtan, hängen med blommor och hängen med kulor och stenar.

   

  NAVELPIERCINGRINGAR


  Var en gång populära, men är inte lika utbredda längre. på 1990-talet användes ringarna ofta när ett par skulle visa sin kärlek till varandra. En ring är inte lämplig för att läka navelpiercingar, eftersom formen kan orsaka komplikationer för piercingen.

  NÄR BÖR DU BYTA DIN NAVELPIERCING?


  Det finns många mönster för navelpiercingar och det kan vara lockande att byta smycke medan din piercing läker, men det är verkligen viktigt att du väntar med att ta bort smycket och byta ut det mot ett nytt i förväg. Navelpiercingar kan göras i olika färger och stilar, men använd bara smycken av hög kvalitet om du vill undvika nickelallergi. Din piercer kommer att använda smyckesdesigner som är lämpliga och dessa stavar får inte bytas i förtid.

  En navelpiercing tar lång tid att läka och det är inte ovanligt att det tar upp till ett år. Läkningsprocessen tar lång tid, och det är ett stort missförstånd att byta smycken i förtid. En tumregel är att det ska gå minst 6 månader, och piercingen får inte ha haft tecken på komplikationer eller inflammation under en längre tid.

  HUR MAN BYTTER EN NAVELPIERCING


  Som tidigare nämnt är det viktigt att naveln är snygg att se på och har varit normal länge. Du ska alltid rengöra händerna före användning med handsprit som innehåller alkohol, så att du undviker bakterier i såret och i värsta fall infektion.

  Börja med att undersöka vilken storlek du är genomborrad med, vanligtvis är biten 10 mm lång, vilket också är standardstorleken.

  Navelpiercingar öppnas genom att skruva loss kulan i toppen, och sedan ta ut piercingen genom hålet. När smycket är ute kan du försiktigt föra in det nya smycket nerifrån och upp genom naveln. Till sist skruvas kulan på.

  Det är normalt att kroppen reagerar några timmar efter att den har ändrats, eftersom piercingar bara måste anpassa sig till nya olika typer av design. Tyvärr kan reaktionen ibland vara bestående om man till exempel inte tål det nya. Om det inte stämmer överens med din kropp kan det i värsta fall vara att skylla på att det växer ut och det är därför viktigt att du reagerar snabbt om du upplever många symtom, och kontakta gärna din piercer, som kanske kan att sätta in ett smycke där är mer än 10 mm långt eller byta till andra typer av stavar.

   

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.