X

  Navelpiercing smycken

  Navelpiercing

  Är en av de vanligaste piercingar i den västliga världen. Det är samtidigt en av de piercingar där du kan hitta det största utbudet av smycken. Det är, som med alla andra piercingar, viktigt att inte kompromissa med kvaliteten - särskilt medan din piercing läker. Just under läkningsprocessen är din nya piercing extra mottaglig för komplikationer som till exempel utveckling av nickelallergi, infektioner, utstötning osv. Så se till att välja smycken som överensstämmer med våra rekommendationer.

  Historia

  Trots att den funnits i många hundra år - och ofta tidigare var ett symbol för erotik, blev den verkligen mainstream efter att Naomi Campbell poserade på catwalken med en ny navel piercing. Det är en så kallad estetisk piercing, det vill säga en piercing utan funktionellt syfte, utan enbart för dekoration. Tidigare var den faktiskt ganska populär bland män, men i dag är det främst yngre kvinnor som får den gjord. Det finns en mängd olika designer, material, färger osv. att ta hänsyn till när du väljer din smycke. Vi kommer att försöka guida dig genom dina alternativ nedan.

           

  Vilka smycken ska du välja för navel piercing?

  Det är förmodligen den piercing som har det största utbudet av smyckesdesigner. Samtidigt är det också känt för att skapa problem om den inte sköts på rätt sätt. En av de stora missuppfattningarna är läkningstiden, som faktiskt är längre än många tror. Den är placerad relativt djupt och i ett mycket rörligt område, vilket gör att läkningstiden oftast sträcker sig över minst 6 månader. Det är extremt viktigt att du inte byter smycke under läkningsperioden, eftersom det oftast resulterar i irritation och en potentiell möjlighet att smycket växer ut. Om ditt startsmycke går sönder är det en bra idé att få din piercer att byta ut det till ett nytt.

  Nedan följer en kort förklaring på vad du bör leta efter när du väljer smycken, samt en presentation av olika designer.

  Navel piercing smycken med hängen

  Ett smycke med hängsmycke är förmodligen det mest sålda smycket, men det är också ett smycke som bör användas i din piercing när den har läkt helt. Smycket med hängsmycke är tyngre än ett utan och kan leda till att piercingen läker snett om det används medan den fortfarande läker. Därför bör du överväga ett smycke med hängsmycke endast när din piercing är helt läkt. Tyvärr får många kunder felaktig information om läkningstider och korrekt smyckesval. Det kan tyvärr ofta leda till komplikationer som infektion och i värsta fall smygets avstötning. Det är därför en bra idé att noga kontrollera om den information du får från din piercer är korrekt. Om du är osäker kan du alltid kontakta oss - vi har erfarna piercers tillgängliga - antingen via vår chatt eller via e-post.

  Navel piercing smycken utan hängsmycke

  När det görs är det viktigt att använda ett smycke utan hängsmycke - det kommer faktiskt att öka dina chanser till framgång. Ett hängsmycke på smycket kan dra piercingen snett eller fastna i kläderna. Ju mer irritation din piercing utsätts för, desto större är risken att smycket till slut växer ut. Smycken utan hängsmycke är lätta att ha i och fastnar inte i kläderna på samma sätt som ett smycke med hängsmycke kan göra. Av samma anledning är det ett uppenbart val som startsmycke.

  Smycken som kan användas medan din navel piercing läker

  Det är viktigt att du låter ditt startsmycke vara i tills din piercing har läkt helt. Det här sker vanligtvis efter cirka 6 månader, men ibland kan det ta upp till 1 år. Om det ofta är rött, ömt och irriterat under läkningsprocessen kan det också förlänga läkningstiden avsevärt. Det är därför också strängt förbjudet att använda smycken med hängsmycke under läkningsprocessen - i slutändan kan det leda till att smycket växer ut. När det gäller val av material ska du alltid hålla dig till ASTM-godkända material som till exempel titan, kirurgiskt stål, niobium osv. Använd aldrig produkter med beläggningar medan din piercing fortfarande läker. Repor eller skarpa kanter på smycket kan också irritera din piercing. Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera ditt smycke. Detta görs bäst genom att försiktigt (och med rena händer) skjuta smycket upp och ner och från sida till sida. Observera att du inte behöver ta bort smycket från kroppen för att inspektera det. Om din piercing irriteras av smycket kan det i värsta fall vara anledning till att smycket stöts bort från kroppen - och det är inte vad du vill när du är nöjd med din navel piercing. Det är dock vanligt att det uppstår användningsspår på smycket, eftersom det slits av att vara i kroppen.

  Vilken storlek av navel piercing smycke behöver jag?

  En perfekt utförd piercing har måtten 1,6 mm i tjocklek och 10 mm i längd. Därför är nästan alla våra smycken tillverkade i den här storleken. Tyvärr kan du som kund stöta på dåligt utfört arbete eller en piercing som av någon anledning långsamt rör sig ut ur kroppen. Därför kan det vara nödvändigt för dig att använda ett smycke som är mindre än standardstorleken. Vi strävar alltid efter att ha ett brett utbud av smycken i butiken och har därför också modeller i alternativa storlekar. Dessutom kan många av våra modeller förkortas genom att köpa en separat stav. Alternativt kan du också välja att bygga ditt smycke själv med hjälp av lösa delar. Möjligheterna är många, men om du är osäker är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst via e-post.

   

   

  Billiga smycken behöver inte vara ett tecken på dålig kvalitet

  Hos oss säljer vi smycken till långt under det normala priset, och det kan naturligtvis få vissa varningsklockor att ringa. Du kommer säkert också höra andra avråda dig från att köpa så billiga smycken. Du kanske är övertygad om att det påverkar kvaliteten. Låt oss säga det med en gång; du behöver inte oroa dig. Vi kompromissar inte med kvaliteten!

  När ett smycke säljs i ett litet land som Sverige har det oftast bytt ägare några gånger på vägen från fabrik till dig. Det är en helt normal affärspraxis för en stor del av de produkter som säljs i Sverige - och det gäller inte bara för piercingsmycken. Hos oss tillverkas de flesta produkterna av oss själva, vilket innebär att det inte finns flera steg mellan fabriken, oss och dig. På det sättet kan vi sälja till otroligt låga priser utan att det påverkar smyckens kvalitet. Faktum är att det kan vara en fördel för dig eftersom vi själva kan kontrollera alla processer som smycket genomgår under tillverkningen. Till exempel är alla våra belagda smycken PVD-behandlade, vilket inte är standard någon annanstans. Att smycket är PVD-behandlat innebär att det har en extra skyddande film över färgen, vilket ger smycket ökad motståndskraft mot slitage. Vi kan också kontrollera att de material vi uppger att smycket är tillverkat av faktiskt är korrekta.

   

  Lite om hur den görs och vilka problem du kan stöta på

   

  Den kan göras både med och utan klem. Metoden beror helt på piercörens preferens. Vi har valt att alltid använda klem i våra studios eftersom vi tycker att det ger både piercer och kund större säkerhet. Innan piercingen görs kontrolleras navelns anatomi - det har faktiskt stor betydelse för valet av placering, särskilt om kunden har en asymmetrisk navel. Kunden tar också hänsyn till kroppens byggnad; om till exempel kunden planerar att gå ner i vikt snart kan det ändra magens anatomi - och därmed piercingens placering. Det är därför mycket viktigt att du känner att din piercer går att prata med och inte bara vill bli av med uppgiften. Din piercer kommer att förbereda de instrument och steriliserade smycken som han eller hon kommer att använda. Huden där piercingen ska göras rengörs. När den perfekta placeringen har hittats, sätts två punkter som pejlar in ingångs- och utgångshålen. Huden hålls fast med klemmen och nålen förs snabbt genom huden för att sedan bytas ut mot smycket. Till sist rengörs huden igen och den nya piercingen täcks med ett plåster. Vi rekommenderar att du låter plåstret sitta på de närmaste timmarna för att undvika att få blod på kläderna.

   

   

  Vanliga problem

  Det finns ofta komplikationer med den - särskilt om den inte sköts korrekt. Det finns många olika typer av komplikationer och det skulle vara svårt att gå igenom dem alla. Här är bara de vanligaste:

  Infektion uppstår när en mikroorganism tränger in i piercinghålet och orsakar en infektion. En infektion är sällan farlig och bör inte leda till att smycket tas bort som första åtgärd. Din navel piercing är placerad på en utsatt plats där den ofta kommer i kontakt med kläder eller utsätts för friktion. Därför kan du ibland uppleva att den blir irriterad. Det kan dock i 95% av alla fall lösas genom att rengöra med varmt saltvatten ett par gånger om dagen tills du märker att infektionen har minskat. Om detta inte hjälper bör du kontakta din piercer för råd och vägledning.

  För frekvent rengöring är också ett problem som vi ofta stöter på i våra studios, och det är faktiskt en stor källa till irritation av piercingen. Huden måste ha tid och lugn för att läka, samtidigt som den måste hållas ren för att inte få bakterier i såret. Om det rengörs för mycket får huden inte vila och det kommer ofta att irritera huden och därmed kroppen, som på grund av detta kan välja att stöta bort smycket. Se därför till att bara rengöra högst 2-3 gånger om dagen medan din piercing läker. Rengör gärna 3-4 gånger om det finns infektion.

   

  Smärta och svullnad

  Smärta och svullnad är en naturlig del av läkningsprocessen. Detta kan hålla i sig några veckor. En piercing är en skada på kroppen, och det kommer därför att bildas en sårskorpa runt smycket - detta är helt normalt och inget att oroa sig för. Det är ofta så att man är orolig för smärta, särskilt om man inte har någon piercing sedan tidigare. I själva verket är naveln en av de minst smärtsamma piercingarna att få utfört, och smärtan går ofta över efter ett par minuter.

   

  Förstoppning

  Det här är också något vi ofta stöter på. Problemet är oftast att kunden inte är försiktig nog med smycket och glömmer att hålla rent runt piercingen. Om din piercing är lite mer röd än den brukar vara, kan det vara en god idé att dricka lite mjölk syrlig mjölk och äta några bananer. Det kan också hjälpa att dricka lite tranbärsjuice.

   

  Stöting av smycket

  Detta är också ett problem som kan uppstå om du inte är försiktig nog. Om du ofta tappar smycket på golvet kan det orsaka infektion och du måste vara ännu mer noga med rengöring än tidigare. Om du tappar smycket på golvet, bör du antingen rengöra det och sätta tillbaka det, eller ta ut det och ersätta det med ett nytt. Om ditt smycke går sönder måste du omedelbart byta ut det. Det är viktigt att du gör detta så snart som möjligt, eftersom det annars finns en stor risk att din piercing stöts bort från kroppen.

   

  Smycket växer ut

  När du tar bort ditt startsmycke och sätter in ett nytt innan din piercing har läkt, är risken mycket stor att din piercing stöts bort. Om du upplever att din piercing flyttar sig mot kanten, bör du omedelbart byta ut ditt smycke till ett kortare. Det är viktigt att du är snabb eftersom det annars finns en stor risk att piercingen flyttar sig så mycket att du inte längre kan använda den. I vissa fall kan det också vara en god idé att sätta i ett ännu kortare smycke - även om det inte är standard.

   

  Finns det risk att piercingen växer ut?

  Det finns en risk att piercingen växer ut, men den är i själva verket ganska liten. Det beror på att det finns ett antal faktorer som spelar in. Det är därför omöjligt att ge dig ett svar på det. Om du är osäker, är du alltid välkommen att skicka oss en bild på din piercing via e-post. Vi kan ofta ge dig en indikation på om det finns en risk för att piercingen växer ut eller inte.

   

  Smycket sitter för långt ute

  Om du upplever att ditt smycke sitter för långt ute, bör du ta ut det. Om du upplever att det går bra att sätta i smycket igen - och om det ser bra ut - kan du fortsätta att använda smycket. Om det inte går bra att sätta i smycket igen, bör du omedelbart byta ut det. Om du har tappat ditt startsmycke - och därmed har suttit med ett för kort smycke - kan det hända att du måste sätta i ett längre smycke för att förhindra att piercingen växer ut.

   

   

  Slutord

  Navel piercingen är en populär och snygg piercing, men det kräver också rätt skötsel och uppmärksamhet för att undvika komplikationer. Om du är noggrann med rengöring, använder rätt smycken och håller koll på eventuella problem, så kan du njuta av din navel piercing under lång tid. Kom ihåg att om du någonsin är osäker på något eller upplever några problem med din piercing, är det bäst att konsultera din piercer eller en professionell hudläkare för råd och vägledning.

   

   

  Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp och önskar dig lycka till med din navel piercing!

   

   

   

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.