X

    Navelpiercing smycken

    245 stilarter fundet

    Navelpiercingar

    Är en av de vanligastePiercingari västvärlden. Det är också en av piercingarna där du kan hitta det största urvalet av smycken. Som med alla andra piercingar är det viktigt att du inte kompromissar med kvaliteten – speciellt när din piercing läker. Just under läkningsprocessen är din nya piercing extra känslig för komplikationer, t.ex. utveckling av nickelallergi, inflammation, utdrivning m.m. Så se till att du bara väljer smycken som matchar våra rekommendationer.

    Historia

    Trots att den har funnits i hundratals år – och ofta tidigare var en symbol för erotik, blev den verkligen mainstream efter att Naomi Campbell poserade på catwalken med en ny navelpiercing. Det är en så kallad estetisk piercing, d.v.s. en piercing utan stimulerande syfte, utan bara för dekoration. Tidigare var det faktiskt ganska populärt för män, men idag är det främst yngre kvinnor som får det gjort. Det finns ett hav av design, material, färger etc. som du måste ta itu med när du ska välja ditt smycke. Vi kommer att försöka guida dig genom dina alternativ nedan.

             

    Vilka navelpiercingsmycken ska du välja?

    Det är förmodligen den piercing som de flesta smyckesdesignerna görs för. Samtidigt är den också ökänd för att orsaka problem om den inte tas om hand på rätt sätt. Ett av de stora missförstånden är läkningstiden, som faktiskt är ganska lite längre än vad många tror. Det är gjort relativt djupt, och i ett mycket rörligt område, därför sträcker sig läkningstiden vanligtvis över minst 6 månader.Det är oerhört viktigt att du inte byter smycken under läkningsperioden, då detta ofta resulterar i irritation och en potentiell möjlighet för att smyckena växer ut. Om dina startsmycken går sönder, skulle det vara en bra idé att få din piercer att byta till en ny.

    Nedan hittar du en kort beskrivning av vad du ska titta efter när du väljer ett smycke, samt en presentation av de enskilda designerna.

    Navelpiercingsmycken med hänge

    Ett smycke med hänge är förmodligen det mest sålda smycket, men samtidigt också ett smycke som bara börat används i din piercing när den är läkt. Smycket med hänge är tyngre än det utan och det kan leda till en skev läkning av din piercing om den används medan den fortfarande läker. Därför bör du bara överväga ett smycke med hänge när din piercing är helt läkt. Tyvärr är många kunder felinformerade om läkningstider och korrekt smyckeval. Tyvärr kan detta ofta leda till komplikationer som t.ex inflammation och i slutändan resultera i utdrivning av smyckena. Det är därför en god idé att kontrollera noga om informationen du får från din piercer stämmer. Om du är tveksam kan du alltid kontakta oss – vi har erfarna piercers bifogade – antingen i vår chatt eller via mejl.

    Navelpiercingsmycken utan hänge

    När det görs är det viktigt att ett smycke används utan hänge – det ökar dina chanser att lyckas. Ett hänge på smycket kan dra det snett eller fastna i kläderna. Och ju mer irritation din piercing utsätts för, desto större är chansen att smyckena kommer att växa ut. Smycken utan hänge är lätta att bära och fastnar inte heller i kläderna, på samma sätt som ett smycke med hänge kan göra. Av samma anledning är det ett självklart val som förrättssmycke.

    Smycken som kan bäras medan din navelpiercing läker

    Det är viktigt att du lämnar dina startsmycken i tills din piercing är helt läkt. Vanligtvis händer detta efter cirka 6 månader - men ibland kan det ta upp till 1 år. Om den ofta är röd, öm och irriterad under läkning kan det också öka läkningstiden avsevärt. Det är därför också strängt förbjudet att använda smycken med hängen under en läkningsprocess – i slutändan kan det leda till att smyckena växer ut. I förhållande till materialval måste du alltid hålla dig till ASTM godkända material som t.ex. titan, kirurgiskt stål, niob mm. Använd aldrig produkter med beläggningar på medan din piercing fortfarande läker. Repor eller vassa kanter på smyckena kan också irritera din piercing. Det är därför viktigt att kontrollera dina smycken med jämna mellanrum. Detta görs bäst genom att försiktigt (och med rena händer) trycka smyckena upp och ner och från sida till sida. Observera att du inte ska ta bort smycket från kroppen för att inspektera det. Om din piercing blir irriterad av smycket kan det i värsta fall vara resultatet av att smycket stötts ut från kroppen – och det är du inte intresserad av när du är nöjd med din navelpiercing. Det är dock vanligt att det finns spår av användning på smycket, då det slits av att sitta i kroppen.

    Vilken storlek ska jag använda för navelpiercing?

    En perfekt gjord piercing är 1,6 mm tjock och 10 mm lång. Av samma anledning görs praktiskt taget alla våra smycken i denna storlek. Tyvärr kan du som kund sluta med ett dåligt utfört arbete, eller en piercing som bara av en eller annan anledning sakta rör sig ut ur kroppen. Därför kan det vara nödvändigt för dig att använda ett smycke som är mindre än standardstorleken. Vi siktar alltid på att ha ett brett urval av smycken i butiken och har därför även modeller i alternativa storlekar. Dessutom kan många av våra modeller kortas ned helt enkelt genom att köpa ett löst spö. Alternativt kan du också välja att bygga dina smycken själv, med hjälp av lösa delar. Möjligheterna är många, men är du tveksam är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst via mail.

     

     

    Billiga smycken behöver inte vara ett tecken på dålig kvalitet

    Hos oss säljer vi smycken till långt under normalpriset och det kan givetvis få några varningsklockor att ringa. Du kommer säkert också att höra andra avråda från att köpa smycken som är så billiga. Kanske är du övertygad om att det går utöver kvaliteten. Låt oss gå direkt till saken; du har ingen anledning att oroa dig. Vi kompromissar inte med kvaliteten!

    När ett smycke säljs, i ett litet land som Danmark, har det vanligtvis bytt ägare några gånger, på sin resa från fabriken till dig. Det är en helt normal verksamhet för en stor del av de produkter som säljs i Danmark – och det gäller inte bara piercingsmycken. Hos oss tillverkas de flesta produkter av oss själva, vilket gör att det inte längre finns några länkar mellan fabriken, oss och dig. På så sätt kan vi sälja till oanade låga priser utan att det påverkar kvaliteten på smyckena. Det kan faktiskt vara en fördel för dig, i och med att vi själva kan bestämma alla processer som smyckena genomgår under tillverkningen. Till exempel Alla våra pläterade smycken är PVD-behandlade, vilket verkligen inte är standard på andra håll. Att smycket är PVD-behandlat gör att en extra skyddsfilm har lagts över färgen vilket ger smyckena en större motståndskraft mot slitage. Vi kan även kontrollera att de material vi uppger att smyckena är gjorda av faktiskt är korrekt angivna.

     

    Lite om hur den är gjord, samt vilka problem du kan stöta på

     

    Den kan göras både med och utan tång. Metoden beror helt på den individuella piercerns preferens. Vi har valt att alltid använda tång i våra studier – för att vi tycker att det ger både piercer och kund en större trygghet. Innan piercing kontrolleras navelns anatomi - detta är av stor betydelse för valet av plats, speciellt om kunden har en asymmetrisk navel. Kundens fysik beaktas också; om t.ex. om kunden planerar att gå ner i vikt snart kan detta förändra magsäckens anatomi – och därigenom ändra platsen för piercingen. Det är därför väldigt viktigt att du känner att din piercer är någon att prata med, och inte bara vill ha jobbet gjort. Din piercer börjar med att förbereda de instrument och de steriliserade smyckena som han kommer att använda. Huden där piercingen ska göras rengörs. När den perfekta platsen har hittats placeras två prickar som referensmärke för ingångs- och utgångshålen. Huden hålls stadigt med pincett och nålar förs snabbt genom huden, för att sedan ersättas av smyckena. Slutligen rengörs huden igen och den nya piercingen slås in i gips. Vi rekommenderar att du låter plåstret sitta på under de närmaste timmarna för att undvika att få blod på kläderna.

     

     

    Ofta förekommande problem

    Det är ofta komplikationer förknippade med det - särskilt om det inte sköts ordentligt. Det finns många olika typer av komplikationer och det kommer att vara svårt att gå igenom dem alla. Endast de vanligaste måste nämnas här:

    Inflammationuppstår när en mikroorganism tränger in i det genomträngande hålet och därmed orsakar en infektion. En infektion är sällan farlig och bör inte leda till att smyckena tas bort i första hand. Din navelpiercing placeras på en utsatt plats där den ofta är i kontakt med kläder eller utsätts för friktion. Därför kan du då och då uppleva att den blir irriterad. Men i 95 % av alla fall kan det lösas genom att rengöra med varmt saltvatten några gånger om dagen tills du märker att infektionen har lagt sig. Om detta inte hjälper bör du kontakta din piercer för råd och vägledning.

    För frekvent rengöringär också ett problem som vi ofta upplever i våra studier, och det är faktiskt en stor källa till irritation för piercingen. Huden måste få tid och vila att läka, men samtidigt hållas ren så att inte bakterier kommer in i såret. Rengör du för mycket vilar inte huden och det kommer ofta att irritera huden, och därmed kroppen, som av den anledningen kan välja att stöta ut smyckena. Se därför till att du endast rengör max. 2-3 gånger om dagen medan din piercing läker. Rengör 3-4 gånger om den är inflammerad.

    Rengöring med alkoholbaserade produkterär ett stort problem, och bygger på ett missförstånd. Tidigare rådde juveleraren kunder som hade hål i örhängen att rengöra med väteperoxid. Tyvärr står det rådet fortfarande kvar. Väteperoxid och andra hårda produkter förstör de nya hudcellerna, och därmed kroppens förmåga att läka. Om kroppen stoppas i läkningsprocessen för många gånger kommer den ofta att välja att utvisa smycket – därför är det oerhört viktigt att duundvika dessa produkter.

     

     

     

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.