X

  Läpppiercing

  133 stilarter fundet

  LÄPPPIERCING / MADONNAPIERCING

  Är en extremt populär piercing som täcker många olika ställen runt munnen. Denna piercing, som kan placeras var som helst runt munnen, kallas olika namn, beroende på platsen. Oavsett vad det heter är det i de allra flesta fall samma smycke som kan användas. Du kan använda en labret för alla typer, medan en ring mest är avsedd för piercingar som sitter nära läppen.

  De, som en tungpiercing, har ett dåligt rykte på grund av skador på tänder och tandkött. Korrekt utförande av en skicklig piercer kan dock minska risken att du får skador på tänder och tandkött. Oftast är det på grund av en sned vinkel som smycket slits på tänderna. Var därför medveten om att smyckena vilar på tandköttet, istället för att skära. Om du är osäker på om din piercing sitter rätt kan du besöka en erkänd piercer för en professionell bedömning.

  DET FINNS MÅNGA OLIKA LÄPPPIERCINGER MEN VILKEN SKA JAG VÄLJA?

  Det kan vara supersvårt att komma ihåg vad de olika namnen är, och därför kommer vi kort att gå igenom de flesta av dem här. Om du behöver mer information i ämnet, eller helt enkelt har en obesvarad fråga, är vi alltid redo att hjälpa dig i vår kundtjänst. Plats och själva utförandet kan variera i både kvalitet och plats, och alla beskrivningar är därför vägledande.

  MADONNA PIERCING

  Är förmodligen den mest populära läpppiercingen i Danmark, och dess popularitet växer än i dag. Den är uppkallad efter den populära sångaren med samma namn, som de flesta säkert känner till. Anledningen till detta är att den ligger på samma plats där Madonna har en skönhetsplats, och därför var detta namn passande. En Madonna-piercing har ofta förtalats för att orsaka komplikationer i form av till exempel tandskador, och det är också en piercing som ofta orsakar problem för bäraren. Många av dessa fall skulle dock kunna undvikas om det gjordes rätt varje gång, och inte som idag där många piercers tyvärr placerar det fel. Det stora problemet är att den placeras för snett, och därigenom sliter på tandköttet och emaljen. Rätt placering görs i vinkel så att smycket vilar platt på tänderna, och därför inte slits ut på samma sätt som en sned Madonnapiercing kommer.

  VERTICAL LABRET PIERCING

  Den blev också mer och mer populär, och dess popularitet tog verkligen fart efter att ett antal realitystjärnor började bära den. En vertikal läpppiercing går genom själva läppen, och kommer därför inte i kontakt med tänderna. Det kräver stor precision, och den minsta felplaceringen kan ses efter att den är gjord. Det är särskilt viktigt att piercingen inte placeras för långt eftersom läppen inte har samma styrka som den omgivande huden, och kommer därför oftare att stöta ut piercingen om den görs fel.

  BILLIGA LÄPPPIERCINGSMYCKE BETYR INTE DÅLIG KVALITET...

  Du sitter säkert och funderar på hur vi kan sälja våra produkter så billigt, och kan vi verkligen förstå. För varför kan man helt plötsligt köpa ett smycke för långt under 1/3 av priset man är van vid, och det går inte utöver kvaliteten på smycket. Vi kommer därför kort att förklara varför, och på så sätt förhoppningsvis göra shopping hos oss till en trygg upplevelse.

  För att kunna illustrera hur vår verksamhet är uppbyggd behöver du förstå hur branschen brukar samverka.

  När en webbshop eller ett företag köper sina smycken sker det typiskt sett via en så kallad mellanhand, som vanligtvis är ett stort internationellt företag med många produkter i lager. Denna metod är särskilt lämplig för små webbutiker, då de på så sätt slipper bränna sig med ett stort lager de inte kan sälja. Mellanmannen har vanligtvis köpt produkterna i stora mängder från fabriken och kan med sina stora beställningar hålla nere priserna på en nivå som gör att han också tjänar pengar på att sälja dem vidare. Ska man producera själv krävs det en riktigt stor beställning – en beställning som mindre webshoppar ofta inte klarar av.

  Hos oss gör vi saker lite annorlunda då vi hoppar över mellanhanden och producerar majoriteten av våra smycken själva. Det finns alltså ingen man mellan fabriken och oss och det är något som sänker priserna enormt mycket för dig som slutkund. Utöver den uppenbara prisfördelen så finns det också den stora fördelen att vi själva står för hela tillverkningen av smyckena - Det vill säga vi bestämmer själva vilka material som används, hur de ska färgas och vilken design de ska göras in. Av samma anledning kan vi stå 100 % för kvaliteten på våra produkter, då vi själva har varit där hela vägen. Till exempel är alla våra färgade produkter PVD-behandlade, vilket ger större slitstyrka, och därmed säkerhet för dig. Det är inget man kommer att uppleva på många andra ställen, och kan bara göras för att vi själva är med i processen.

  Du kan vara 100% säker på att alla våra produkter uppfyller alla standarder inom området, t ex gällande nickelhalt etc. - Dessutom ägs webshopen även av en utbildad piercer med mångårig erfarenhet och kunskap om branschen.

  Hur görs det?

  Många frågor handlar om hur den är gjord, och jag kommer att göra en kort genomgång av det här. Det är återigen viktigt att betona att tekniken kan variera från piercer till piercer.

  Innan du börjar är det viktigt att rengöra munnen och den omgivande huden noggrant för att undvika bakterier. När huden rengjorts läggs en punkt i samråd med kunden och sedan läggs kunden typiskt på en matta. Den markerade huden nypas bort med en steril pincett, och nålen förs snabbt genom läppen i rätt vinkel. Till sist sätts smycket in, vilket vanligtvis är lite längre så att det finns plats för eventuell svullnad.

  Det är otroligt viktigt att positionen är korrekt, då en felaktig vinkel leder till skador på tänder och tandkött. placeringen ska helst göras i en vinkel som säkerställer att plattan vilar på tandköttet.

  Efter typiskt 2-3 veckor kan smyckena bytas ner till en kortare storlek, eftersom svullnaden nu borde ha försvunnit.

  Hur ska den rengöras?

  När det ska rengöras är det viktigt att du rengör både utsidan och insidan av munnen, eftersom den rent tekniskt sitter på båda ställena. Vi rekommenderar antingen varmt saltvatten eller klorhexidin för munvatten på max 0,05 %. Anledningen till att den inte får vara starkare är att alkohol dödar de nya hudcellerna och därmed förlänger läkningstiden. Om den blir tillräckligt irriterad kan det resultera i att kroppen så småningom stöter ut smycket. – Detta är dock ytterst sällsynt, och det brukar sluta utan problem.

  Det är viktigt att du undviker badtunnor, simbassänger och andra platser där det kommer i kontakt med smutsigt vatten. Du får inte heller sola under 4-5 veckor efter att det är tillverkat, eftersom det kan missfärga huden runt smycket.

  Slutligen är det viktigt att komma ihåg att din piercer är expert på området - Så lyssna alltid på de råd du får, och gör inte något förhastat utan att fråga honom/henne om råd först.

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.