X

  Intim piercing

  144 stilarter fundet

  Intimpiercing

  Det är en piercing som allt fler får, men som få talar om. Orsakerna till att få en kan vara många, men oftast är det antingen för stimulering eller utseende. Stimulerande piercinger har som syfte att stimulera en själv eller ens partner. Det finns nu många alternativ, och det kommer ständigt nya, vissa mer riskabla än andra. Den vanligaste piercingen för kvinnor är en hood-piercing, som placeras i förhuden strax ovanför klitoris. Den kan göras både horisontellt och vertikalt, men det finns en stor skillnad mellan dessa placeringar. Medan den horisontella oftast bara är för utseendet, är den vertikala stimulerande för den som bär den.

  För män är en prins albert-piercing fortfarande mest populär, särskilt på grund av dess stimulering av både parten och bäraren. Andra piercinger, som till exempel i pungen, blir dock också alltmer populära.

  Intimpiercinger

  Det finns många olika sätt att dekorera sitt underliv på, och det kan vara svårt att förstå vad som är vad. Därför kommer jag här att ge en kort översikt över de olika alternativen och vad de kan användas till.

  Klitorisförhud / Hood-piercing

  En klitorisförhud är en kvinnlig piercing som är placerad i huden som täcker klitoris. Den kan göras både vertikalt och horisontellt beroende på vad kvinnan önskar, men den vertikala är klart mest populär eftersom den ger mycket mer stimulans än den horisontella. De flesta kvinnor har anatomiska förutsättningar för denna piercing, men de som inte har det bör undvika att få den gjord eftersom det kan leda till onödiga komplikationer. En professionell piercare kommer att inspektera området innan han utför den och utför oftast en så kallad Q-tip test för att bedöma utrymmet under huden. Tyvärr upplever inte alla kvinnor stimulering från denna piercing, även om den är korrekt placerad. Den horisontella versionen är mer för utseendet, men kan ge stimulans om kvinnans klitoris har en viss storlek.

  En Hood-piercing görs antingen med en Ring, en Buet stav eller en Lige stav. Det är mycket viktigt att du väljer rätt storlek, vilket kan variera beroende på kvinnans anatomi, så det är en bra idé att rådfråga vår kundtjänst om du inte känner till din exakta storlek.

  Piercing i blygdläpparna

  Det var mycket populärt för några år sedan, men är idag mindre populärt än de mer stimulerande piercings. Den kan placeras både i de inre och yttre blygdläpparna och görs alltid med en Kuglering eller en Hestesko. De flesta kvinnor får den gjord i den övre delen av blygdläpparna eftersom det kan bli mycket obekvämt om de sitter för långt ner och orsakar obehag när man sitter på en soffa eller en sadel. När du väljer storlek mäter du blygdläppen och lägger till ca 0,5 - 1 mm i diameter, men vi rekommenderar att du använder vår kundtjänst som bemannas av utbildade piercare. Precis som med andra intimpiercinger kan du också sträcka en blygdläpp, men var försiktig när du gör det.

  Piercing i pungen / Piercing på penis skaft

  De liknar varandra mycket när det gäller smycken och beskrivs därför tillsammans. Denna typ av piercing görs nästan alltid med en kuglering, och oftast görs flera bredvid varandra. De har ingen specifik funktion utan används enbart av estetiska skäl. Det är viktigt att du är uppmärksam på god hygien eftersom en infektion här lätt kan spridas med obehagliga komplikationer som följd, särskilt om de är placerade nära ändtarmen. När de görs på penis skaftet kallas de ofta för en frenum piercing och en frenum ladder om flera görs i följd.

  Intimpiercinger och sex

  Intimpiercinger är förknippade med sexualitet, vare sig det handlar om egen stimulans, partners stimulans eller bara för utseendet. I Danmark är det oftast tabu att ha en intimpiercing, medan det i andra länder är ett ämne som ofta diskuteras. I USA har det gjorts forskning om piercing som ett medel mot nedsatt sexlust, och resultaten var faktiskt mycket positiva.

  Många kvinnor och män lider av nedsatt sexlust, och en piercing skulle utan tvekan kunna hjälpa många att få mer lust, så det skulle vara bra om det fanns mer fokus på möjligheterna i vår del av världen.

  Detta var en kort översikt över de olika piercingsalternativen, och det finns faktiskt många andra som inte nämns i denna text. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss för en mer detaljerad förklaring.

   

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.