X
  Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort

  Dermal piercing

  Filtrera efter:

  VAD ÄR EN DERMAL PERCING?

  En dermal piercing är tänkt som ett lättare alternativ till Surface piercingar. Tanken med en dermal piercing är att den inte sätter press på omgivningen. Samtidigt följer den kroppens rörelser för att ge ett säkrare och mer hållbart alternativ till ytpiercingar. En dermal piercing kan göras på praktiskt taget alla delar av kroppen.

  Hitta din nästa hudpiercing på den här sidan.

  HUR GÖR EN DERMAL ANKERPIERCING?

  En dermal ankarpiercing görs med en platta som förs in under huden med en nål på ca. 12 gauge (2 mm). Ingreppet i sig är inte farligt eller mer kirurgiskt än en vanlig piercing är. Men det skiljer sig ändå genom att det inte bara går att ta ut som en vanlig piercingburk. Det är viktigt att den görs på rätt djup så att den sitter optimalt mot huden. På så sätt kan du undvika att smyckena fastnar i kläder mm.

  Ingreppet kan också göras med en så kallad biopsinål, som traditionellt används för att ta prover av muskelvävnad på sjukhuset. Denna metod är dock olaglig i Danmark, eftersom det anses vara ett kirurgiskt ingrepp att göra dem med biopsinålen istället för en nål. Vår erfarenhet är också att du får den snyggaste Dermal piercingen med en nål, och det är också det sätt som är skonsammast mot huden.

  ÄR DERMAL PIERCING OLAGLIG?

  Dermala piercingar har tyvärr haft dåligt rykte och har även anklagats för att vara olagliga. De var också en kort stund olagliga redan 2008, men kort efter att den danska hälsomyndigheten presenterade proceduren för hur de tillverkas blev de lagliga igen. Det måste dock sägas att det fortfarande är olagligt att göra dem med biopsinålen, eftersom detta anses vara ett kirurgiskt instrument som är reserverat för läkare.

  KAN DU BYTA SMYCKE I DIN DERMALPIERCING SJÄLV?

  Det kan vara svårt att byta sten i din Dermal piercing själv, men det går att göra. Tricket är att hålla disken som sitter under huden i spänning samtidigt som du lossar den övre kulan. Denna procedur kan kompliceras av att ibland kroppsvätska etc. fastnar i tråden. Detta kan mycket väl resultera i att bollen blir extra tät. Om du har utmaningar med att byta din Dermal ankarpiercing rekommenderar vi att du konsulterar din piercer.

  VILKA SMYCKE SKA JAG ANVÄNDA TILL MIN DERMALS-PIERCING?

  På The Piercing Factory använder vi bara 14 gauge (1,6 mm) gängade smycken, och så är det också i praktiskt taget alla andra piercingstudior. Alla smycken du hittar på denna sida är lämpliga för din Dermal piercing. Observera att det kan vara skillnad på hur stor stenen är, och att man oftast ska välja små stenar för ca. 2-3 mm för ansiktet.

  Du kan hitta ett smycke till din Dermal piercing med t.ex. sten, opal eller en färgad kula, vilket ger olika coola uttryck. Alla våra smycken är gjorda av kvalitetsmaterial godkända för piercingar – och du får dem dessutom till marknadens skarpaste priser.

  Har du frågor om våra Dermal piercingar eller finns det något annat vi kan hjälpa till med? Så tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.