X
    Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

    Dermal piercing

    4 stilarter fundet

    Filter by:

    Dermal Piercing

    Dermal-ankre uppfanns av Ben från House of Color i Colorado Springs, USA. De skapades som ett alternativ till de mer vanliga ytliga piercingarna.
    Hela sin existens har dermaler varit föremål för debatt, även här i Danmark. De förbjöds tillfälligt 2008, särskilt på grund av en artikel från DR.
    De har dock senare blivit helt lagliga igen.

    Här är ett brev från Hälso- och sjukvårdsstyrelsen som samtidigt godkänner dermaler i Danmark.

    "Det framgår av kommentarerna till hälso- och sjukvårdslagen (kungörelse nr. 877 av den 4 augusti 2011) § 74 att bestämmelsen listar vilka typer av behandlingar som är förbjudna för icke-läkare att utföra. Därmed definierar bestämmelsen vilka behandlingar som är förbehållna läkare att utföra. Enligt bestämmelsen är det förbehållet läkare att utföra operationer. Kirurgernas kärnverksamhet är självklart att utföra kirurgiska ingrepp som utförs i terapeutiskt syfte.
    Vidare framgår det av kommentarerna till hälso- och sjukvårdslagens § 74 att i samband med vissa mindre ingrepp, där det huvudsakligen handlar om att penetrera huden, betonas att det är ett ingrepp utan terapeutiskt syfte. Tatueringar, ärrmönstring och piercing kategoriseras som kroppssmycken och räknas därför inte som kirurgiska ingrepp i bestämmelsens bemärkelse och kan därför utföras av vem som helst enligt de regler som må vara fastställda, till exempel lag nr. 194 av den 8 juni 1966. Om ett ingrepp utan terapeutiskt syfte är mer omfattande än den nämnda penetreringen av huden anses det vara ett kirurgiskt ingrepp i bestämmelsens bemärkelse och är därför förbehållet läkare att utföra.
    Det finns därför två faktorer som måste beaktas vid bedömningen av om det är ett kirurgiskt ingrepp som är förbehållet läkare att utföra: för det första om ingreppet utförs i terapeutiskt syfte eller ej, och för det andra storleken på ingreppet.
    Som det framgår av kommentarerna till hälso- och sjukvårdslagen, räknas vanlig piercing, inklusive öronpiercing, navel-piercing osv., inte som ett kirurgiskt ingrepp, eftersom det utförs utan terapeutiskt syfte och ingreppet har en storlek som gör att det kan betraktas som mindre.
    När det emellertid handlar om extrema kroppsdekorationer, inklusive tungspaltning och penis, införande av implantat under huden osv., handlar det om ett kirurgiskt ingrepp, även om ingreppet utförs utan terapeutiskt syfte, eftersom ingreppet är av en sådan art att det endast skulle vara försvarligt om det utfördes av en läkare.
    Hälso- och sjukvårdsstyrelsen bör dock notera att det är tvivelaktigt om en läkares utförande av ett sådant ingrepp är förenligt med läkarverksamheten. Det finns därför gränser för vilka former av behandling en läkare kan utföra, även om en patient har samtyckt till ingreppet. Dessa gränser framgår närmare av strafflagens allmänna bestämmelser och kraven på behörighet.
    Därefter finns det ingrepp som befinner sig mellan vanlig piercing och extrema kroppsdekorationer, de så kallade dermal-ankrarna. Ingreppet utförs utan terapeutiskt syfte, och storleken på insättningen av dermal-ankrar varierar."

    HUR MAN SKAPAR EN DERMAL-ANKER

    Placering
    Denna piercing kan placeras nästan var som helst på kroppen där det finns tillräckligt med hud. De enda ställena där det inte är möjligt är ställen som till exempel ögonlock osv.
    Annars bör du överväga noggrant innan du väljer en plats, särskilt utsatta platser som till exempel fingrar, eftersom de ofta kommer i kontakt med många saker och därför medför hög risk för infektioner.
    Det är också möjligt att skapa specifika mönster med dermal-ankrar - i verkligheten är det bara fantasin som sätter gränser.

    Proceduren
    Innan den skapas bör området desinficeras med lämpliga produkter. När området är helt rent, görs en markering med en steril engångspenna.
    Dermis (huden) lyfts sedan försiktigt, och huden genomborras med en liten nål för att skapa plats för smycket. En liten ficka skapas under huden i var sin riktning på ett djup som motsvarar platsen där nålen går från att vara öppen till att vara stängd. Sedan förs skivan in under huden i en vertikal vinkel mot huden, med den långa änden av skivan först. På det sättet kan smycket skruvas in så att det sitter tätt.

    Hela proceduren tar vanligtvis mindre än 30 sekunder och är faktiskt ett mycket mindre ingrepp än en vanlig piercing. Det kan dock vara lite utmanande att utföra det, särskilt på utsatta platser som till exempel bröstspalten.
    Efter att piercingen är utförd, rengörs huden igen, och smycket täcks med ett sterilt plåster.

    Val av smycke
    Grunstenen i en dermal är basen på smycket, och den kan varken ses eller bytas ut. Det som kan ses är smycket som skruvas ned i basen, och detta smycke kan bytas ut. Det finns många olika designer, men de kan vanligtvis bara bytas ut efter att piercingen har läkt helt (vanligtvis efter 4 månader).

    VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG EFTER ATT DEN HAR UTFÖRTS

    De första veckorna
    De första veckorna efter piercingen kan den vara öm och röd, och det kan läcka vätska. Detta är helt normalt, och faktiskt är besvären med denna piercing ofta mindre än vid mer traditionella piercingar.
    Det är viktigt att ta väl hand om den de första veckorna, eftersom den är mer sårbar under denna period. Alternativt kan du täcka den med ett plåster varje gång du sover eller ägnar dig åt kontaktsporter som handboll eller fotboll, osv.

    När kan jag byta smycke?
    När piercingen har läkt helt kan du byta smycket mot ett annat. Var dock medveten om att det finns en viss risk varje gång du byter smycken i din dermal, så byt endast om det är helt nödvändigt.

    Bra råd
    Undvik simbassänger och bubbelpooler medan ytan läker (vanligtvis 3-4 veckor).
    Var försiktig när du tar av och på kläder.
    Om du regelbundet måste genomgå MR-skanningar är en dermal kanske inte en bra idé, eftersom sjukhuset ofta kräver att den tas bort.
    Undvik att röra vid smycket.
    Om dermalen blir infekterad är det viktigt att rengöra den med saltvatten flera gånger om dagen.
    Tänk alltid på vad dermalen kommer i kontakt med, särskilt om den är placerad på fingrarna.

    FRAMTIDEN MED DIN DERMAL PIERCING

    Vad händer om du ångrar dig?
    Om du ångrar dig kan den tas bort. Oftast kan den enkelt tas bort, men ibland kan det vara nödvändigt att skapa ett mikroskopiskt hål för att ta bort smycket.

    När den ska lirkas ut är det viktigt att hitta den korta delen av disken och trycka den mot huden så att den till sist poppar ut.

    Komplikationer
    En dermal kan, på samma sätt som en vanlig piercing, riskera att stötas ut. Faktum är att den är mer utsatt eftersom den sitter på utsatta ställen, särskilt på fingrarna. Därför är det viktigt att kunden informeras om eventuella risker innan piercingen utförs.
    Bra hygien och omtanke kommer dock i de flesta fall att säkerställa en framgångsrik process.

    Ärrvävnad
    Många kunder oroar sig för ärrbildning, och det är inte utan anledning. Tyvärr utför fortfarande många denna piercing med utrustning som normalt används för att ta biopsier, något som bara är förbehållet läkare och därför olagligt. Förutom att vara olaglig för en piercer är det också en procedur som tar bort huden istället för att skjuta den (som när man använder nål). Därför kan det finnas en risk för ärrbildning eftersom huden måste regenerera sig själv.

    Vi utför endast dermaler på ett godkänt sätt med en vanlig piercingnål. Denna procedur är både säker och minimerar samtidigt risken för ärrbildning. Även om den tas bort kommer ärrvävnaden att påminna om det du får efter vattkoppor.

    Accept

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.