X
  Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort

  Ögonbrynspiercing

  86 stilarter fundet

  Ögonbrynspiercing

  En ögonbrynspiercing är en av de piercingar som dyker upp då och då. Den fick sitt genombrott med punkrörelsen på 80-talet och blev mer mainstream på 90-talet. Piercingen kan laves med et hav af forskellige smykker och er en av de minst smärtsamma piercinger, som du kan få lavet. 

  Den laves som regel med en lille buet stav, men blev førhen ofte lavet med en ring. Den buede stav passer dog bedre til anatomien i området, og er derfor de fleste pierceres foretrukne valg. Du kan dog også stadigvæk bruge en ring og med den rette pleje, burde du ikke opleve de store problemer med, at bruge dette type smykke.

  En ögonbrynspiercing sitter ofta mycket tätt och är därför mottaglig för utstötning, även kallat migration. Ju mer tryck det är på smycket, desto mer blir kroppen medveten om att smycket är där. Om kroppen vill stöta ut smycket, finns det inte mycket man kan göra för att undvika det. Man kan dock oftast undvika att nå dit genom att få piercingen gjord i rätt djup, position och med rätt storlek på smycket. Mycket tunna smycken (under 1,2 mm i tjocklek) avrådes, eftersom de ofta kan skära igenom ögonbrynet på grund av smyckets låga tyngd. Använd alltid piercingsmycken som har en trådtjocklek på minst 1,2 mm. Med det sagt bör smycket inte heller vara för tungt, eftersom vävnaden i området inte är tillräckligt stark för att bära smycken av en viss storlek.

  Ögonbryns piercing smycken

  Det mest optimale smycke är ett smycke som mäter 1,2 - 1,6 mm. i trådtjocklek och 8-12 mm. i längd. Du kan själv hitta rätt storlek på smycket genom att mäta avståndet mellan de två hålen och lägga till 0,5 mm. Du bör dock inte byta smycke förrän piercingen är helt läkt (vanligtvis efter ca. 3 månader). Efter det finns det många olika möjligheter för vilka smycken du kan använda. Det bästa materialet kommer alltid att vara ASTM-godkända material, såsom titan och kirurgiskt stål. Det kan dock också vara fördelaktigt att använda mer flexibla material, såsom teflon eller PTFE, eftersom dessa inte sätter press på piercingen på grund av sin låga vikt. Samtidigt kan dessa material också följa kroppens rörelser. Du bör inte använda produkter som är belagda med t.ex. ett guld- eller titanbelägg om du redan lider av nickelallergi. Om du har en tendens att bilda stora ärr är denna piercing inte ett bra val, eftersom den har en hög utstötningsgrad jämfört med andra piercinger.

   

   

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.