X
  Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort Betala med kreditkort

  Ögonbrynspiercing

  Ögonbrynspiercing

  En ögonbrynspiercing är en av de piercingar som dyker upp då och då. Den fick sitt genombrott med punkrörelsen på 80-talet och blev mer mainstream på 90-talet. Piercingen kan göras med en mängd olika smycken och är en av de minst smärtsamma piercingarna du kan få gjorda.

  Den görs vanligtvis med en liten böjd stav, men förr gjordes den ofta med en ring. Den böjda staven passar dock bättre till områdets anatomi och är därför de flesta piercares föredragna val. Du kan dock fortfarande använda en ring, och med rätt vård bör du inte uppleva stora problem med att använda den typen av smycke.

  En ögonbrynspiercing sitter oftast mycket tight och är därför utsatt för utstötning, även kallad migration. Ju mer tryck det finns på ett smycke, desto mer uppmärksam blir kroppen på att smycket är där. Om kroppen vill stöta ut smycket finns det inte mycket man kan göra för att undvika det. Du kan dock oftast undvika att nå dit genom att få piercingen gjord i rätt djup, position och med rätt storlek på smycket. Mycket tunna smycken (under 1,2 mm i tjocklek) avråds eftersom de ofta kan skära igenom ögonbrynet på grund av det lilla stödet som ett sådant smycke har. Använd därför alltid piercingsmycken som är minst 1,2 mm i trådtjocklek. Med det sagt får smycket inte heller vara för tungt, eftersom vävnaden i området inte är tillräckligt stark för att bära smycken av en viss storlek.

  Smycken för ögonbrynspiercing

  Det mest optimala smycket är ett smycke som mäter 1,2 - 1,6 mm i trådtjocklek och 8-12 mm i längd. Du kan lätt hitta rätt storlek genom att mäta avståndet mellan de två hålen och lägga till 0,5 mm. Du bör dock inte byta smycke förrän piercingen har läkt färdigt (vanligtvis efter cirka 3 månader). Efter det finns det många olika alternativ för vilka smycken du kan använda. Det bästa materialet är alltid godkända material enligt ASTM, som till exempel titan och kirurgiskt stål. Det kan dock också vara fördelaktigt att använda mer flexibla material som teflon eller PTFE, eftersom de inte lägger tryck på piercingen på grund av sin låga vikt. Samtidigt kan dessa material också följa kroppens rörelser. Du bör inte använda produkter som är belagda med guld eller titan om du redan lider av nickelallergi. Om du har en tendens att bilda stora ärr är denna piercing inte ett bra val, eftersom den har en hög utstötningsfrekvens jämfört med andra piercingar.

   

   

  Acceptera

  Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.