X

    Intim piercing


    Intimpiercing

    Bakgrund

    Intimpiercing har en lång historia och sägs ha sitt ursprung på Borneo där männen bar intimpiercingar innan kvinnorna ville ha sex med dem. Intimpiercingar kan delas in i två kategorier beroende på deras funktion:

     

    Piercingar för syns skull

    Dessa piercingar är, som namnet antyder, främst placerade av estetiska skäl och har ringa eller ingen stimulerande funktion för bäraren eller partnern. Ett exempel kan vara en piercing i blygdläpparna.

    Stimulerande piercingar

    Dessa piercingar är avsedda att stimulera antingen bäraren eller deras partner. Grad och mål för stimulering varierar beroende på vilken typ av piercing det är. Till exempel är en klitorisklaffpiercing mycket stimulerande för kvinnan, men inte nödvändigtvis för hennes partner. Manliga intimpiercingar utförs oftare för att stimulera partnern än bäraren själv.

     

    Placering och smyckeval

    Prins Albert-piercing

    Den här piercingen har fått sitt namn efter en gammal engelsk kung som eventuellt bar en för att kontrollera sin stora penis i byxorna. Det finns dock inga historiska bevis för denna berättelse. Den utfördes för första gången av Jim Ward, som anses vara modern piercingindustris fader, på 1980-talet. Jim Ward drev några av de första moderna piercingstudioerna i USA och är författaren till boken "Running The Gauntlet", som är en av de mest inflytelserika böckerna inom piercingindustrin.

     

    En Prins Albert-piercing görs genom urinröret och kan antingen utföras som en vanlig Prins Albert eller en omvänd Prins Albert, där ringen sitter på toppen av penisens huvud. Dess främsta syfte är att stimulera mannens penis och dennes partner under sex. Det finns olika typer av smycken som kan användas med denna piercing, men det vanligaste är att använda en kula eller en hästsko med en storlek på 16-22 mm. Smyckets tjocklek bör vara minst 1,6 mm, men gärna större för att ge mer stimulering. Piercingen läker snabbt (vanligtvis på 4-6 veckor) och är inte så smärtsam som folk tror när den utförs.

     

    Klitoris / Hood-piercing

    En klitorisförhudspiercing är en kvinnlig piercing som placeras i huden som täcker klitoris. Den kan göras antingen vertikalt eller horisontellt, beroende på kundens önskemål, men den vertikala är definitivt populärare eftersom den ger mycket mer stimulans än den horisontala. De flesta kvinnor har anatomiska förutsättningar för denna piercing, men de som inte har det bör undvika att få den gjord eftersom det kan leda till onödiga komplikationer.

     

    En professionell piercare kommer att inspektera området innan piercingen görs och utföra en s.k. Q-tip-test för att bedöma utrymmet under huden. Tyvärr kan inte alla kvinnor uppleva stimulering från denna piercing, även om den är korrekt placerad. Den horisontella versionen är mer för estetiska ändamål och ger inte lika mycket stimulans, om inte kvinnans klitoris är av en viss storlek.

     

    En Hood-piercing kan göras med en ring, en böjd stav eller en rak stav. Det är mycket viktigt att välja rätt storlek, vilket kan variera beroende på kvinnans anatomi. Det är en bra idé att rådfråga vår kundtjänst om du inte känner till den exakta storleken.

     

    Piercing i blygdläpparna

    Denna typ av piercing var mycket populär för några år sedan men är nu mindre populär än mer stimulerande piercingar. Den kan placeras i både de inre och yttre blygdläpparna och utförs alltid med en ring eller en hästsko. De flesta kvinnor väljer att göra den högst upp på blygdläpparna eftersom den kan bli mycket obehaglig om den sitter för långt ner, eftersom den då kan irritera vid sittande på en soffa eller en sadel. När du väljer storlek bör du mäta blygdläppen och lägga till ca 0,5-1 mm i diameter, men vi rekommenderar att du kontaktar vår kundtjänst, som bemannas av utbildade piercare. Precis som med andra intimpiercingar kan du också sträcka ut en blygdläpp, men se till att göra det försiktigt.

    Piercing i pungen / piercing i penis skaft

    De liknar varandra mycket när det gäller smycken och beskrivs därför tillsammans. Denna typ av piercing görs nästan alltid med en kula och oftast görs flera intill varandra. De har ingen specifik funktion utan används uteslutande av estetiska skäl. Det är viktigt att du upprätthåller ordentlig hygien eftersom en infektion här lätt kan spridas och leda till obehagliga komplikationer, särskilt om de är placerade nära ändtarmen. När de görs på penis skaftet kallas de ofta frenum piercingar och om flera görs efter varandra kallas det en frenumstege.

     

    Komplikationer

    Det kan också uppstå komplikationer om det uppstår infektion i piercingen eller om smycket inte är av rätt material eller storlek. Möjliga komplikationer inkluderar:

     

    • Infektion: En vanlig komplikation med nya piercingar om man inte följer de hygieniska principerna, som att röra mycket vid smycket eller inte sköta om det korrekt. Tecken på infektion kan inkludera rodnad, värme, svullnad, smärta och pus/vätska från piercingen.

    • Irritationsbula: Irritationsbuler är mycket vanliga när du får en ny piercing och de små röda bollarna förekommer oftast i områden med känsligt vävnad direkt runt smycket.

    • Allergi: En vanlig allergi är nickelallergi, som kan uppstå om du kommer i kontakt med en produkt som innehåller stora mängder nickel. Tecken på nickelallergi kan inkludera klåda, rodnad, små blåsor eller sår. Vi piercar alltid endast med titan, som är 100% nickel-fritt och ett mycket slitstarkt material.

     

    Eftervård

    Det rekommenderas att du dagligen rengör din nya piercing med saltvatten (natriumklorid 0,9%) tills den är helt läkt.

    Saltvatten är inte bara saltvatten, så använd inte andra saltvattenprodukter som t.ex. kontaktlinsvätska eller ögondroppar eftersom den blandningen inte är avsedd för sårrengöring.

     

    • Tvätta alltid händerna innan du rör vid din piercing, eftersom det finns bakterier på händerna som inte bör komma i närheten av piercingen.

    • Rengör din piercing med saltvattenlösningen flera gånger om dagen. Om din piercing är placerad på en plats där det inte finns mycket utrymme, kan du med fördel använda en bit sterilt gasväv fuktad med saltvattenlösningen.

    • Ta bort all pus runt smycket. Sårsekret är en naturlig del av läkningsprocessen, men det kan också samlas runt smycket och förhindra att piercingen andas och gör sig av med mer sårsekret. Om du inte kan ta bort det med gasväv kan du nödvändigtvis använda en liten ren bomullspinne.

    • Torka piercingen med ett rent engångspapper eftersom handdukar osv. innehåller bakterier som kan orsaka problem för din piercing.

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.