X

    Industriell piercing


    Industrial piercing

    Bakgrund 

    En industrial piercing är en av de mest unika piercings som finns. En industrial piercing är en piercing i örat som går tvärs genom örat. I själva verket är det faktiskt 2 piercings som är sammanlänkade med en smycke. Den kallas också ibland för en construction piercing. En industrial piercing kan vara smärtsam att få - främst eftersom det är 2 piercings direkt efter varandra. Dock kan rätt teknik och en mycket vass nål lindra mycket av smärtan. Den kan dock vara öm under en längre period efter att den har gjorts.

     

    Placering

    En industrial piercing bör helst placeras så exakt som möjligt, och det är viktigt att ta hänsyn till svullnaden som ofta uppstår i området efter piercingen är gjord. Piercing i broskvävnad kan vara problematisk och är ofta en källa till irritation och lång läkningstid. Vid en industrial piercing görs faktiskt 2 piercings i samma typ av vävnad, och därför är det uppenbart för de flesta att denna piercing kan ge problem. Den kan göras både horisontellt, snett och vertikalt. Läkningstiden är liknande en helix, det vill säga 3-6 månader.

     

    Komplikationer

    Det kan uppstå komplikationer om det uppstår infektion i piercingen, eller om smycket inte är i rätt material eller fel storlek. Komplikationer som kan uppstå:

     

    • Infektion: Är en vanlig komplikation vid nya piercingar om man inte följer de hygieniska principerna, till exempel genom att röra mycket vid smycket eller inte sköta om det korrekt. Symptom på infektion kan vara rodnad, värme, svullnad, smärta och var/sekret från piercingen.

    • Irritationsknöl: Irritationsknölar är mycket vanliga när man får en ny piercing och de små röda knölarna uppstår ofta i områden med känslig vävnad nära smycket. 

    • Allergi: En vanlig allergi är nickelallergi, som kan uppstå om man kommer i kontakt med produkter som frigör stora mängder nickel. Symptom på nickelallergi kan vara klåda, rodnad, små blåsor eller sår. Därför piercar vi alltid endast med titan, som är 100% nickelfritt och ett mycket hållbart material.

    • Trycksår: Kan uppstå om smycket inte är tillräckligt stort, eftersom huden runt piercingen ofta svullnar under läkningsprocessen eller om det finns konstant tryck på smycket under en längre tid, till exempel om du alltid sover på samma sida eller använder en mössa eller ett hårband som trycker på piercingen. 

     

    Smyckesval 

    Vi piercar alltid med titan eftersom det inte innehåller nickel, vilket tyvärr många människor utvecklar allergi mot. Samtidigt är titan mycket hållbart, vilket innebär att smycket tål både vatten och mycket beröring. Vi rekommenderar självklart bara att använda smycken av material som är godkända för piercinger för att undvika allergier och infektioner. Det rekommenderas att använda smycken av följande material:

    - Kirurgiskt stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Äkta guld

    - Niobium 

    En industrial piercing är speciell eftersom du bara kan använda smycken av en viss storlek och form, därför är urvalet inte lika stort som för andra piercings. Det är viktigt att smycket du använder passar till ditt öra. Många av våra modeller finns i en standardstorlek som passar de flesta, och vissa modeller kan anpassas för dig med mycket små öron. Du får inte byta smycke förrän din piercing är helt läkt.

     

    Storlek 

    Vi rekommenderar alltid att mäta örat innan du köper nya smycken eftersom det kan vara stor variation i örats storlek från person till person. Storlekarna är riktlinjer baserat på vanliga mått för industrial piercings. Du hittar längden för din industrial piercing genom att mäta avståndet mellan det ena och det andra piercinghålet.

     

    Längden bör oftast vara mellan 32-38 mm och trådtjockleken 1,6 mm. 

     

    Skötsel efter piercing 

    Det rekommenderas att du dagligen rengör din nya piercing med koksaltlösning (Natriumklorid 0,9%) tills den är helt läkt. 

    Koksaltlösning är inte bara vanligt saltvatten, så använd inte andra saltvattenprodukter som till exempel kontaktlinsvätska, ögondroppar, etc., eftersom den blandningen inte är avsedd för rengöring av sår. 

     

    • Tvätta alltid dina händer innan du rör vid din piercing, eftersom det finns bakterier på händerna som absolut inte ska komma i närheten av piercingen. 

    • Rengör din piercing med koksaltlösningen flera gånger om dagen. Om din piercing är placerad på en plats med begränsat utrymme kan du med fördel använda en bit steril kompress fuktad i koksaltlösningen.

    • Ta bort allt var runt smycket. Sårvätska är en naturlig del av läkningsprocessen, men den kan också sitta runt smycket och hindra piercingen från att andas och släppa ut mer sårvätska. Om du inte kan ta bort det med kompressen kan du nödvändigtvis använda en liten ren bomullspinne.

    • Torka piercingen med ett rent engångspapper, eftersom handdukar osv. innehåller bakterier som kan orsaka problem för din piercing. 

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.