X

    Anti helix 


    Anti helix 

    Baggrund

    En Anti helix har blivit mycket populär under de senaste åren och kallas också för en Helix Rod. Piercingen blev särskilt populär efter att en bild på en triple Anti helix spreds viralt på internet. Den är tekniskt svår att utföra, även för en erfaren piercer. Kom ihåg att bara få den gjord av en professionell piercer.

    Placering

    Anti Helix är en piercing i örat på motsatt sida av var man placerar en vanlig helixpiercing. Det går att göra flera på en gång om du har rätt anatomi för det.

    När den görs tas svullnad i området hänsyn till, så räkna med att behöva byta smycken eller förkorta dem några gånger innan resultatet blir perfekt. Läkningstiden för en Anti helix är 3-6 månader.

    Komplikationer

    Det kan dock uppstå komplikationer om det blir en infektion i piercingen eller om smycket inte är gjort av rätt material eller är fel storlek. Komplikationer som kan uppstå:

     

    • Infektion: Är en vanlig komplikation vid nya piercingar om man inte följer de hygieniska principerna, till exempel genom att röra mycket vid smycket eller inte sköta om det korrekt. Symptom på infektion kan vara rodnad, värme, svullnad, smärta och var/sekret från piercingen.

    • Irritationsbule: Irritationsbuler är mycket vanliga när man får en ny piercing, och de små röda bulorna uppstår ofta i områden med känslig vävnad nära smycket.

    • Allergi: En vanlig allergi är nickelallergi, som kan uppstå om man kommer i kontakt med produkter som frigör stora mängder nickel. Symptom på nickelallergi kan vara klåda, rodnad, små blåsor eller sår. Därför piercar vi alltid endast med titan, som är 100% nickelfritt och ett mycket hållbart material.

    • Tryckskador: Kan uppstå om smycket inte är tillräckligt stort, eftersom huden runt piercingen ofta svullnar under läkningsprocessen eller om det finns konstant tryck på smycket under en längre tid, till exempel om du alltid sover på samma sida eller använder en mössa eller ett hårband som trycker på piercingen.

     

    Smyckeval

    Vi piercar alltid med titan eftersom det inte innehåller nickel, vilket tyvärr många människor utvecklar allergi mot. Samtidigt är titan mycket hållbart och smycket tål både vatten och mycket beröring. Vi rekommenderar självklart bara att använda smycken av material som är godkända för piercinger för att undvika allergier och infektioner. Det rekommenderas att använda smycken av följande material:

    - Kirurgiskt stål

    - Titanium

    - PTFE

    - Äkta guld

    - Niobium 

    Om du tidigare har haft problem med allergi eller vet att du är allergisk mot nickel, rekommenderar vi INTE smycken av kirurgiskt stål eller smycken med beläggning, som förgyllt eller svart.

    Anti helix kan göras med:

    • Rak stav

    • Ring

    • Labret

    • Bojd stav

    • Hästsko

     

    Storlek

    Ringar/Hästskor: Ska ofta vara 6-10 mm i diameter och 0,8-1,2 mm tjocka i tråden. Ju mindre diameter, desto tätare sitter smycket runt örat. Labret/Rak stav: Ska oftast vara 6-8 mm långa och 1,2 mm tjocka i tråden.

    Aftercare

    Det rekommenderas att du dagligen rengör din nya piercing med koksaltlösning (Natriumklorid 0,9%) tills den är helt läkt.

    Koksaltlösning är inte bara saltvatten, så använd inte andra saltvattenprodukter som till exempel kontaktlinsvätska, ögondroppar, etc., eftersom den blandningen inte är avsedd för sårvård.

     

    • Tvätta alltid händerna innan du rör vid din piercing, eftersom det finns bakterier på händerna som helst inte ska komma i närheten av piercingen.

    • Rengör din piercing med koksaltlösningen flera gånger om dagen. Om din piercing är placerad på en plats med begränsat utrymme kan du med fördel använda en bit steril kompress fuktad i koksaltlösningen.

    • Ta bort all var runt smycket. Sårvätska är en naturlig del av läkningsprocessen, men den kan också sitta runt smycket och hindra piercingen från att andas och släppa ut mer sårvätska. Om du inte kan ta bort det med kompressen kan du nödvändigtvis använda en liten ren bomullspinne.

    • Torka piercingen med ett rent engångspapper, eftersom handdukar och så vidare innehåller bakterier som kan orsaka problem för din piercing.    

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.