X

     Emuolja


    Emuolja

    Emuolja utvinns från emun, en fågel hemmahörande i Australien. Aboriginer har använt den i tusentals år för att behandla brännskador, sår, blåmärken och som smärtlindring.

    Emuolja består av cirka 70% omättade fettsyror, och den största komponenten är oljesyra, en enkelomättad omega-9-fettsyra, som har en antiinflammatorisk effekt på kroppens hud. Emuolja har en positiv effekt på hudceller och absorberas naturligt i huden utan att täppa till porerna.

    Trots att det är en olja har det kliniskt bevisats att emuolja inte täpper till porerna. Emuolja tränger mycket snabbt in i hudens lager och lämnar inga oljiga rester. Detta är också en av anledningarna till att den är så lämplig för piercing aftercare.

    Det har inte rapporterats några kända allergiska reaktioner på emuolja i studier.

    I flera studier har emuolja visat sig hjälpa till att minska ärrbildning vid brännskador, kirurgiska snitt och andra hudskador. Samtidigt har studier visat att dess antiinflammatoriska egenskaper lindrar ledsmärta.

    Emuolja har också visat sig minska bildningen av keloidärr avsevärt.

    Emuolja för piercing

    Emuolja är allmänt erkänd som ett utmärkt medel för din piercing. Det beror på kombinationen av dess antiinflammatoriska egenskaper och att den inte täpper till hudens porer. Emuolja kan användas för piercingar som är röda, ömma och svullna eller som ett allmänt medel efter att din piercing har gjorts för att minska risken för ärrbildning.

    Det är dock viktigt att påpeka att emuolja är ett naturligt preparat och därför inte godkänt som läkemedel.

    På Piercingfabrikken importerar vi vår emuolja direkt från en australisk emufarm, och du kan köpa vår emuolja här.

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.