X

    Labret

    134 stilarter fundet

    Filter by:

    LABRET PIERCING


    Är en liten pinne, där själva stickan har en platt skiva i botten och en kula upptill. Det är ett av de mest använda piercingsmyckena och kan användas till exempelvis Tragus, Helix, Conch & Madonna piercingar. Labret Piercingsmycken kan tillverkas i alla material såsom kirurgiskt stål.

    Labrets piercingsmycken tillverkas i många olika material som guld, silver mm.

    LABRET SMYCKE MATERIAL

    Det finns som sagt olika material som kan användas.

    Labret Piercingsmycken i guld

    Är olika piercingar som har färgen guld gemensamt. Dessa smycken kan både vara gjorda av kirurgiskt stål eller guldpläterat silver, eller det mer allergivänliga titanet.

    Smyckena kan även vara gjorda av äkta guld som delas in i karat efter hur rent det är.

    24 karat är nästan 100% rent, men det är alldeles för mjukt för att användas som material. Därför blandas guldet med andra material som stål, silver, koppar och så vidare för att härda det. Var alltid medveten om att de tillsatta materialen inte innehåller nickel.

    Titan Labret piercingsmycken

    Är super allergivänliga och kan tillverkas i många olika färger. Labret Piercingsmycken som är gjorda av titan används ofta att pierca med då titan är super allergivänligt och väldigt slitstarkt.

    Labret Piercingsmycken i kirurgiskt stål

    När man talar om kirurgiskt stål förväxlas det ofta med silver. Den har samma färg men är ett helt annat material. Kirurgiskt stål är det klart mest använda materialet, och det beror främst på priset. Samtidigt finns det många olika varianter som är godkända enligt EU:s nickeldirektiv som många inom smyckesbranschen arbetar efter.

    Kirurgiskt stål kan användas som piercingsmycken i en nytillverkad piercing, men de flesta föredrar att använda det mer allergivänliga titanet.

    LABRET ÖRHÄNGEN & ÖRHÄNGEN MED PLATTLÅS

    Är ett begrepp man ofta stöter på, och det hänger ihop med att dessa labret-designer passar bra för en piercing i örat, eller som smycke i ett vanligt örhänge. Dessa designs är faktiskt trevliga att ha i örat när man till exempel ska sova, då skivan bakom örat är bekvämare än ett vanligt örhänge.

    Den platta skivan som faller naturligt mot örat gör också en labretpiercing till ett idealiskt val för många olika piercingar som Tragus, Monroe & andra piercingsmycken i läppen.

    LABRET PIERCING SMYCKEDESIGN


    Det finns många olika varianter av ett labret piercing smycke, och skillnaden ligger ofta i sättet att fästa kulan.

    Det finns både en utvändig gänga där kulan skruvas på utsidan av stången, och en invändig gänga där den skruvas fast i stången.

    Generellt rekommenderas att använda invändig gänga då den är mer hygienisk och har bättre passform. Här kan du läsa lite om de olika labret piercingsmyckena och få en uppfattning om vad som passar dig bäst.

    Puss in labret piercing

    Är en variant gjord med en sten där stenen eller kulan trycks ner i en labretstav och låses genom att böja staven något när den är halvvägs in och slutligen trycka den hela vägen till botten.

    Den här typen av labretpiercing kan vara svår att använda om du inte är van och det rekommenderas därför att ha en piercer som hjälper dig första gången så att du är helt uppdaterad om tekniken.

    Labret med invändig gänga

    Är precis som en push inn labret, en labret piercing där stenen sätter sig ner i skaftet. Till skillnad från den andra skruvas stenen ner i labretstaven. Det är en betydligt enklare variant av smycket, och därför en variant många föredrar.

    LABRET MED EXTERN TRÅD


    Är en klassisk design för labret piercing smycken, och den variant som utvecklades först. Det är fortfarande den föredragna varianten på många ställen, speciellt för att den är enkel att producera och billig. Det är dock inte lika hygieniskt som labretsmycken med invändig gänga och därför rekommenderar många piercer spöet där kulan skruvas fast i smycket.

    VILKEN PIERCING KAN DU ANVÄNDA EN LABRET-PIERCING TILL?
    En labret piercing kan användas till många piercingar & faktiskt även som vanliga örhängen. En av de stora fördelarna med en labret är att du enkelt bara kan byta toppen av smycket, och behöver därför inte byta spö som sitter i din piercing för att få ett nytt utseende. Och bollen som sitter på din labretpinne finns i många olika former, som hjärta, stjärna, fyrkant eller kors.

    De vanligaste piercingarna där en labret piercing används är

    En labret piercing kan användas till många piercingar & faktiskt även som vanliga örhängen. En av de stora fördelarna med en labret är att du enkelt bara kan byta toppen av smycket, och behöver därför inte byta spö som sitter i din piercing för att få ett nytt utseende. Och bollen som sitter på din labretpinne finns i många olika former, som hjärta, stjärna, fyrkant eller kors.

    De vanligaste piercingarna där en labret piercing används är

    • Helix Piercing
    • Platt piercing
    • Monroe Piercing
    • Madonna Piercing
    • Anti Helix Piercing
    • Örhänge
    • Näspiercing
    • Tragus piercing

    När du ska välja längd & och specifikationer så beror ditt val mycket på vilken piercing den ska användas till och om piercingen är gammal eller nytillverkad. Om din labret piercing ska användas för att göra din piercing med, kommer du ofta att behöva välja en längd som rymmer svullnad etc, medan du kan använda kortare varianter om det är en helt läkt piercing. Vanligtvis kommer en ny labret-piercing att göras med en längd på 8 till 10 mm, och om du bara behöver byta behöver du 6 till 8 mm.

    Hur byter man en labret piercing?

    När du ska byta din labret till exempelvis guld, silver eller en helt annan storlek är det faktiskt ganska enkelt för de flesta typer av piercingar. En labret tas bort genom att ta bort kulan och dra ut staven i skivans riktning.

    Om du måste sätta i den måste du skruva loss bollen och sedan föra biten genom piercingen tills den inte kan gå längre på grund av skivan. Bollen skruvas sedan på.

    Accept

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.