X

    Helix Piercing

    284 stilarter fundet

    Helix Piercing

    En helixpiercing är en av de vanligaste piercingarna, men samtidigt fortfarande en piercing som gör stora framsteg. Helix är egentligen ett namn på en piercing som sitter i brosket, på ytterkanten av örat. Den kan göras med en ring, hästsko, labret, etc.

    Även om det är ganska oskyldigt är det faktiskt en piercing som ofta orsakar många problem. Speciellt om den är inskjuten med öronpistol, eller inte skötts ordentligt. Broskvävnad är notoriskt känd för att läka långsamt. Detta beror främst på den dåliga blodcirkulationen i området. Ju mindre blod det finns i huden, desto mindre behöver kroppen arbeta med när den behöver läka en piercing. Det är därför oerhört viktigt att du ser till att smyckena inte placeras genom ett blodkärl. Detta kommer att resultera i en ännu sämre blodtillförsel än vad som redan är fallet. Om blodtillförseln brister kan immunförsvaret inte heller fungera som det ska. Det betyder att du också är i riskgruppen för infektioner.

     

    Helix Piercing smycken

    Som tidigare beskrivits kan praktiskt taget alla piercingsmycken användas, men många föredrar ringar eller labretstavar . Det är viktigt att du bara byter smycken när din helix är helt läkt. Det kan skada din nya piercing om du byter för snabbt.

    När du ska hitta din storlek görs det genom att mäta avståndet från öronkanten till platsen där piercingen gjordes. Till detta lägger man ca. 0,5 mm., så det finns lite utrymme för svullnad i samband med smyckebyte. Det typiska måttet på en ring eller labret är 8 mm. i diameter/längd, men kan vara både större och mindre.

    Anti helix eller flera Helix piercingar i samma öra

    Många har fått upp ögonen för möjligheten att ha flera piercingar i samma öra. Här har framför allt anti helix blivit väldigt populärt. Om du vill börja göra din helixpiercing mer speciell kan vi starkt rekommendera denna Labret med sten med invändig gänga - den är perfekt för detta ändamål. Möjligheten att kombinera storleken på stenarna, från 2,0 mm. till 3,0 mm., ger en riktigt snygg och åtråvärd look till piercingen.

     

    Du måste dock komma ihåg att ge din helixpiercing tid att läka helt innan du byter till andra smycken. Huden tar vanligtvis lång tid att läka efter att piercingen är gjord. Därför är korrekt skötsel och ett bra val av smycken till piercingen absolut nödvändigt.

    Ha kul med din helixpiercing :-)

    Acceptera

    Vi använder cookies för att förbättra din webbupplevelse. Se hur här.